Είστε εδώ: Αρχική \ Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού \ Μορτάκη Σαπφώ
   
     
 
     
 

Σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου, το μάθημα ''Ιστορία Ενδύματος'' δεν θα γίνει

 

 


Περιγραφή μαθήματος Ιστορία της Τέχνης
Ύλη μαθήματος 2016-2017
Θέματα προηγούμενων εξεταστικών περιόδων
Εισαγωγή στην Τέχνη
Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης
Φωτογραφικό υλικό από το Αρχαιολογικό Μουσείο
Ομάδα Leonardo da Vinci: παρουσίαση
Ομάδα Raphael: παρουσίαση
Την Τρίτη 08/11/2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας της Τέχνης. Εκεί είδαμε εκθέματα που σχετίζονται με την κεραμική, αγγειογραφία, γλυπτική (αγάλματα, επιτύμβιες στήλες, αφιερώματα, ψηφίσματα), λιθοτεχνία (γλυπτά, σκεύη) και μεταλλοτεχνία (σκεύη, εργαλεία, νομίσματα και κοσμήματα), που μας δίνουν πληροφορίες για την τέχνη της εποχής αλλά και για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων (κατοικία, λατρεία, ασχολίες, ένδυση). Στόχο της επίσκεψης αποτελούσε τόσο η γνωριμία με την τέχνη της αρχαιότητας, αλλά και με την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, από την οποία προέρχονται τα ευρήματα του μουσείου.
Η ύλη των εξετάσεων για το μάθημα Ιστορία της Τέχνης, που περιλαμβάνει: 1. Τα κεφάλαια από το διδακτικό εγχειρίδιο 2. Τρία (3) αρχεία pdf με εικόνες έργων θα βρίσκεται σε φάκελο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ_ΥΛΗ 2016-2017" στη βιβλιοθήκη του Τμήματος.
Εκπαιδευτική επίσκεψη
Στα πλαίσια το μαθήματος Ιστορίας της Τέχνης, την Τρίτη 17/01/2016 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Πινακοθήκη της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας "ΤΕΧΝΗ" στο Μεταλλικό, Κιλκίς. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε έργα καταξιωμένων Βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, καλλιτεχνών. Η επίσκεψη θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο μάθημα για την ελληνική τέχνη. Λεπτομέρειες για την επίσκεψη θα ανακοινωθούν στο μάθημα την Τρίτη 10/01/2017. Σας εύχομαι καλές γιορτές με υγεία!
Το μάθημα "Ιστορία Ενδύματος" σήμερα Δευτέρα 08/05/2017 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Θα συνεχίσουμε κανονικά την επόμενη Δευτέρα με την παρουσίαση των εργασιών. Η διδάσκουσα, Σαπφώ Μορτάκη

  
 
     
 
 


 
   
 
 
 
Αρχική :: Πρόγραμμα Σπουδών :: Το τμήμα :: Σπουδαστικά Θέματα :: Φοιτητικά :: Επαγγελματικά δικαιώματα :: Γραφείο διασύνδεσης :: Δραστηριότητες :: Σύνδεσμοι/Links :: Βιβλιοθήκη :: Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού :: Ανακοινώσεις Τμήματος :: Προσωπικό Τμήματος :: Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων :: Υποτροφίες :: H πόλη του Κιλκίς :: Δικαιολογητικά σίτισης ακαδ. έτους 2016-2017 :: Οδηγός Σπουδών :: Course catalogue :: Diploma Supplement Παράρτημα Διπλώματος :: Εσωτερική Αξιολόγηση Τμήματος :: External Evaluation Report :: Επικοινωνία
Login Αναζήτηση

 

active³ 4.4 · Ultravision © 2007 · Όροι χρήσης ·