Είστε εδώ: Αρχική \ Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού \ Κοντάρα Αικατερίνη \ Portfolio (Ε' Εξάμηνο)
   
     
 
     
 

Περίγραμμα Μαθήματος

Θεωρητικό μέρος

Μελέτη και κατανόηση βασικών αρχών της θεωρίας του Design. Ο σχεδιασμός ως μέσο οπτικής επικοινωνίας (visual communication) μιας ιδέας (concept). Οπτικά ερεθίσματα, ερμηνεία και αξιοποίηση της θεωρίας των Σημείων. Η σύνθεση και ο συνδυασμός στοιχείων για τη μετάδοση μηνυμάτων με πρωτότυπο και αποτελεσματικό τρόπο στο σχεδιασμό ενδυμάτων. Η πειραματική διερεύνηση όψεων της ανθρώπινης σιλουέτας και η αναζήτηση ενός "προσωπικού ύφους" για τη δημιουργία μιας σύγχρονης πρότασης Μόδας. 

Εργαστηριακό μέρος

Ανάπτυξη σχεδιαστικών ιδεών μέσα από την ερμηνεία της αρχιτεκτονικής, των χρωμάτων, της φύσης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού:

- Έρευνα και συλλογή στοιχείων για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού θεματικού project.
  "Αισθητική του χώρου": Μόδα και Αρχιτεκτονική.
- Έκφραση, ανάπτυξη και απεικόνιση μιας ιδέας.
  "Η αινιγματικότητα των χρωμάτων": Μόδα και συναισθηματική περιβολή.
- Χρήση των υλικών (υφάσματα και εναλλακτικές επιφάνειες).
  "Αρχέτυπα": Μόδα και Οικολογία.
- Ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός.
  "Κρυμμένες αξίες": Μόδα και Πολιτισμός.
- Σύνθεση ενδυματολογικών κωδίκων και νέες τάσεις (Mega Trends).
  "Ίχνη του μέλλοντος": Μόδα και Τεχνολογία.
- Συνολική επισκόπηση, επιλογή, οργάνωση και παρουσίαση μικρής θεματικής συλλογής ενδυμάτων. 
- Αρχές σύνταξης και παρουσίασης ενός σύγχρονου Portfolio.

Εξεταστέα Ύλη    

Για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου/Σεπτεμβρίου 2019 η εξεταστέα ύλη για το μάθημα ορίζεται από το βιβλίο του D.Dabner "Design και Layout: Δημιουργώντας με γραφικά / Βασικές αρχές, Επιλογές, Project", Εκδόσεις Σαββάλα (όλο το περιεχόμενο του βιβλίου).
Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί με ανοιχτά συγγράμματα και αφορά στην πρακτική αξιοποίηση των στοιχείων του βιβλίου για περιπτώσεις και σενάρια χρήσης (case studies) στον τομέα της Μόδας και σύγχρονης Ένδυσης.

Ανακοίνωση    

Ο τελευταίος κύκλος εργαστηρίων του μαθήματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 11:00-13:00 (Ομάδα Α'), 13:00-15:00 (Ομάδα Β') και 15:00-17:00 (Ομάδα Γ') Επίσης, η εξέταση για το μάθημα (Εργαστήριο) θα γίνει την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 (ημερομηνία παράδοσης των sketchbook και τελικών εργασιών) στις 12:00-15:00 στην Αίθουσα Ατελιέ. 

   
 
     
 
 


 
   
 
 
 
Αρχική :: Το τμήμα :: ??a?????se?? ?µ?µat?? :: Ανακοινώσεις Γραμματείας :: Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού :: Σπουδαστικά Θέματα :: Πρόγραμμα Σπουδών :: Φοιτητικά :: Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων :: Προσωπικό Τμήματος :: Γραφείο διασύνδεσης :: Δραστηριότητες :: Σύνδεσμοι/Links :: Βιβλιοθήκη :: Δικαιολογητικά σίτισης ακαδ. έτους 2018-2019 :: Επαγγελματικά δικαιώματα :: Υποτροφίες :: Οδηγός Σπουδών :: Course catalogue :: Diploma Supplement Παράρτημα Διπλώματος :: Εσωτερική Αξιολόγηση Τμήματος :: External Evaluation Report :: Δοικητική Οργάνωση του Τμήματος :: Επικοινωνία
Login Αναζήτηση

 

active³ 4.4 · Ultravision © 2007 · Όροι χρήσης ·