Είστε εδώ: Αρχική \ Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού \ Κοντάρα Αικατερίνη \ Ιστορία Μόδας (Γ΄ Εξάμηνο)
   
     
 
     
 

Περίγραμμα Μαθήματος

Στη διάρκεια του μαθήματος μελετώνται τα κυριότερα στοιχεία των προτύπων στην ανδρική και γυναικεία εμφάνιση  που οριοθετούν τη σύγχρονη έννοια του πολυδιάστατου κοινωνικού φαινομένου της Μόδας. Οι κοινωνικές συνθήκες, η αισθητική αξία και οι ψυχολογικές βάσεις της Μόδας εξετάζονται μέσα από την ιστορική προσέγγιση των τελευταίων περιόδων που συντέλεσαν στην εξέλιξη της ενδυμασίας -από το τέλος του Μεσαίωνα και την Αναγέννηση έως την εμφάνιση της Υψηλής Ραπτικής  και του Prêt-a-Porter.

Ασκήσεις Πράξης

Μέσα από το συνδυασμό θεωρητικής διερεύνησης και πρακτικής εφαρμογής σε στοιχεία που άπτονται των θεματικών ενοτήτων του μαθήματος θα μπορούν οι φοιτητές να αναγνωρίζουν το ιστορικό, κοινωνικό, αισθητικό και πολυδιάστατο πολιτισμικό πλαίσιο των εποχών που ορίζει και σηματοδοτεί τα νέα ρεύματα της Μόδας του 20ου και 21ου αιώνα.


Εξεταστέα Ύλη     

Για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου/Σεπτεμβρίου 2019 η εξεταστέα ύλη για το μάθημα ορίζεται από τις διδακτικές ενότητες: Μεσαίωνας, Αναγέννηση, Μπαρόκ. Ροκοκό (σχετική βιβλιογραφία από τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος). Η τελική αξιολόγηση προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολογίας γραπτής εξέτασης (60%) και Α.Π./τελικού project (40%).

Παρουσιάσεις Project     

Η παράδοση του sketchbook εργασιών και οι παρουσιάσεις των τελικών project 2019 του μαθήματος θα πραγματοποιηθούν την ημέρα εξέτασης της θεωρίας του μαθήματος στην αίθουσα Ατελιέ.  
 
     
 
 


 
   
 
 
 
Αρχική :: Το τμήμα :: ??a?????se?? ?µ?µat?? :: Ανακοινώσεις Γραμματείας :: Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού :: Σπουδαστικά Θέματα :: Πρόγραμμα Σπουδών :: Φοιτητικά :: Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων :: Προσωπικό Τμήματος :: Γραφείο διασύνδεσης :: Δραστηριότητες :: Σύνδεσμοι/Links :: Βιβλιοθήκη :: Δικαιολογητικά σίτισης ακαδ. έτους 2018-2019 :: Επαγγελματικά δικαιώματα :: Υποτροφίες :: Οδηγός Σπουδών :: Course catalogue :: Diploma Supplement Παράρτημα Διπλώματος :: Εσωτερική Αξιολόγηση Τμήματος :: External Evaluation Report :: Δοικητική Οργάνωση του Τμήματος :: Επικοινωνία
Login Αναζήτηση

 

active³ 4.4 · Ultravision © 2007 · Όροι χρήσης ·